10 legjobb fesztivál Horvátországban
2019. január 27. írta: epitoanyag

10 legjobb fesztivál Horvátországban

Tekintsük át, melyek a legjobb fesztiválok Horvátországban!

Képtalálat a következőre: „fesztivál”

Rijekai karnevál

Kezdjük a kakukk tojással, melyet nem nyáron rendeznek meg, hanem tavasszal. Ő a télűző Rijekai karnevál. Minden évben megrendezik Rijekán. Január harmadik hetén indul, s majd három héten keresztül tart, egészen február közepéig. A rendezvénysorozat egyik legérdekesebb eseménye a Gyerekek karneválja. Erre az egész országból gyerekcsoportok érkeznek Rijekába, s különböző maskarában vonulnak fel Rijeka utcáin.

Az első fesztivál, a Rijekai karnevál
A télűző Rijekai karnevál indítja az évet

 

Salsa fesztivál Rovinjban

Mára igazi hagyománnyá vált, a szezonnyitó rovinji salsa fesztivál. A Croatian Summer Salsa Festival minden év június végén kerül megrendezésre Horvátország egyik legromantikusabb városában Rovinjban. A Főtéren folyamatosan táncbemutatók vannak, sok-sok fellépővel a világ minden tájáról. Ahogy leszáll az este, beindul a latin élet és a hajnalig tartó táncolás. Az egy hetes fesztiválnak van hajós, diszkós, bulizós része is, így azok is jók fogják érezni magukat, akik még nem profi salsa táncosok.

A Salsa fesztivál inditja az szezont északon
Vérpezsdítő, mediterrán hangulat vár Rovinjban

 

Zrce Spring Break

A nyár és az igazi fesztivál szezon itt kezdődik. A Zrce strand mára Horvátország ikonikus fesztivál helyszíne lett. Horvátország fesztiváljai közül, itt rendezik meg a legtöbbet. Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy a Zrce Spring Break-el kezdődően, folyamatosan csak fesztivál megy itt, egészen szeptember közepéig. A Spring Breaket általában július elején, közepén rendezik meg.

A Zrce strand első rendezvénye a Spring Break
A nyarat a Spring Break indítja a Zrce strandon

 

Pula Superiorum

Tudjuk kicsit nehéz kiolvasni, ezért inkább nevezzük csak Gladiátor fesztiválnak. Pulában rendezik meg a nyár folyamán. Minden hónapra jut 2-3 Gladiátor nap. Egy Gladiátor nap már reggel elkezdődik a Diadalívnél. Római ruhákba öltözött statiszták mutatják be Pula római életét, ételeit, italait (ezek a programok mind ingyenesek). A programot egy Gladiátor viadal zárja, melyet eredeti helyén, az Amfiteátrumban rendeznek meg.

Horvátország fesztiváljai közül talán ez a leglátványosabb
Igazi gladiátor küzdelmeket láthatunk Pulán

 

A Telihold éjszakája fesztivál

Minden évben június 23-án vagyis – Szent Iván éjjelén – rendezik meg Zadar tengerparti sétányán. Ezen a napon kihajóznak a halászok a tengerre, s amit kifogtak azt este ízletesen megsütik. Ebből és a további hagyományos horvát ételből lehet kóstolgatni egész nap. Természetesen folklór, majd könnyű zenei előadások teszi színesebbé a rendezvényt, melyet egy tűzijáték zár.

Zadarban is számos bulit szerveznek a nyáron. A legjobb a Telihold éjszakája
A Telihold éjszakája Zadar város legnagyobb bulija

 

Dubrovnik Nyári Fesztivál

Horvátország fesztivál listáján, talán a Dubrovnik Nyári Fesztivál a legelőkelőbb. Minden évben július közepétől – három héten át – augusztus elejéig rendezik meg. Elsősorban komolyzenei koncertek, opera darabokat játszanak a tehetősebb turisták részére. Egy halandó ember számára azért lehet érdekes ez a fesztivál, mert Dubrovnik ilyenkor adja vissza leginkább középkori, reneszánsz hangulatát.

Egyik program a Dubrovnik Nyári Fesztiválon
Igazi reneszánsz hangulat jellemzi a dubrovniki nyári rendezvényeket

 

The Garden Festival

A The Garden Festival Horvátország egyik húzó eseménye. Több éve megszervezik már. Eredetileg Zadarnál kezdték el megrendezni, de idén Tisnoban van a helyszín. A lényeg, a lényeg, itt egy héten keresztül megy a tengerparti party, folyik a sör a csapokból, az izzadság meg a homlokokról. Ha nagyon sok pénzünk van, akkor egy hajós VIP bulira is befizethetünk.

Hajós program a Garden fesztiválon
A Zadar régió legnagyobb bulija a Garden Festival

 

Loveweek Festival

Kanyarodjunk vissza a legnagyobb bulihelyre, a Zrce strandra. A Loveweek a TOP esemény Horvátország fesztiváljai között. A TOP időpontban – július utolsó hete, augusztus első hete – között rendezik meg. Európa legnagyobb tengerparti party-jaként hirdetik mindenhol. A felhozatal: legalább 4 tengerparti party hely, sok-sok VIP program, hajós buli, olyan sörcsapok, melyek sose apadnak el és a türkizkék Adria. Természetesen ez ilyenkorra már jól felmelegszik. Ez egy olyan buli, ahol nincs vége a bulinak abban az egy hétben. Ha elfáradnánk, nem muszáj visszamenni a szállásunkra, a parton is kellemes idő van.

Mindenki társra talál a Loveweeken
A Loveweek Európa legnagyobb tengerparti bulija

 

Split Beach Festival

A splittiek néhány éve vérszemet kaptak, s ők is saját fesztivál szervezésbe kezdtek. Így jött létre a Split Beach Festival. Ezt minden évben augusztus elején szervezik meg, a spliti Bacvive strandon. A Bacvive strand a kikötő szomszédságában található, egy hatalmas, homokos partú öbölben. Ugyan a fesztivál csak két napos, de érdemes részt venni rajta és összekötni egy dalmát nyaralással.

Új szereplő a Split Beach
Split legjobb strandján is karneváli hangulat van minden augusztusban

 

Outlook Festival

Az Outlook Festival zárja igazából a nyarat és a fesztivál szezont Horvátországban. Az Outlook különlegesség, hogy egy Pula melletti erődben szervezik meg, így bulizhatunk akár a vizesárokban, az erőd belsejében, a kertben és a strandon is. Ha úgy érezzünk, nem buliztunk eleget a nyáron, üljünk be a kocsinkba, vezessünk pár órát, s máris valamelyik várbörtönben iszogathatunk.

Egy erődben szervezik meg az Outlook fesztivált
Szeptemberben egy erődben bulizhatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatlatnivalok.blog.hu/api/trackback/id/tr1014593506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása