Egy tökéletes hely: a Palmizana öböl
2019. január 09. írta: epitoanyag

Egy tökéletes hely: a Palmizana öböl

Hvar várossal szemben egy igazi földi paradicsom fekszik, a Pokol szigetek. Mostani úticélunk a legszebb öböl, a Palmižana öböl.

Képtalálat a következőre: „Palmizana”

Hvar város is a kedvenc úticéljaink közé tartozik. Itt is sok-sok csodaszép fotót találunk a környező szigetvilágról, s azok partjairól. Most egy kristálytiszta vizű öböl látványa keltette fel az érdeklődésünket. Lássuk, hogyan juthatunk el ide!

A Palmižana öböl

Hvar város előtt egy húsz szigetből álló szigetcsoport található. Együttesen Pakleniavagy Pokol szigeteknek hívják őket. Legnagyobb szigete az 5 km2 területű, Sveti Klement sziget. Ennek az első délkeleti öble, a híres Palmižana öböl.

Mivel hajóval lehet a legkönnyebben megközelíteni, így az öböl elsősorban a hajósok körében népszerű.

Palmižana öböl madártávlatból
Nem csúnya látvány! :)

A Palmižana öböl partja nagyon lassan mélyül, s végig homokos (pontosabban aprókavicsos-homokos). A parton két étterem található a Zori és a Toto's. A Zori egy nagyon igényesen berendezett, tengerparti étterem. Első sorban halas, tengeri ételeiről híres.

Kilátás a Zori étteremből
Tökéletes helyszín egy nyugodt ebédhez

Ha nagyon sok pénzünk van, az esküvőnket is megszervezik a tulajdonosok. Itt tudtok kapcsolatba lépni velük: zori.hr

 

Esküvőt is szervez a Zori
A Zoriban igazi luxus esküvőnk lehet

A kellemes mediterrán ebéd után, feküdjünk ki a partra napozni. A Palmižana strand az egész öböl végét beteríti. Mivel kevésbé ismert helyről van szó, így lesz szabad rész. Április közepétől, egészen október közepéig kellemes idő van itt.

Strandolás a Palmižana öbölnél
Ez az ebéd utáni kötelező program :)

Nem probléma, ha nagyon megtetszik a hely, a Palmižana öböl éjjel is nagyon szép.

Éjjeli díszkivilágításban
Ilyen a Palmižana öböl és a Tori étterem éjjel

 

Hogy juthatok el ide, ha nincs hajóm?

Két opció létezik erre. Vagy odamegyünk Hvar városnál az egyik taxi hajóhoz és megkérjük, hogy vigyen el a Pakleni szigetre. Ekkor a hajó a Hvar várossal szemközti parton fog kitenni minket, s innen be kell sétálni az öbölhöz. Vagy ugyanitt bérlünk egy csónakot, s saját magunk vezetünk el, immáron az étterem partjához.

Jó utat!

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatlatnivalok.blog.hu/api/trackback/id/tr5014593482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása