A George erőd turisztikai látványosság lett
2019. január 11. írta: epitoanyag

A George erőd turisztikai látványosság lett

Igen ám, de ha látni szeretnénk, kicsit sokat kell utaznunk, ugyanis a Vis sziget egyik látványossága.

A George erődöt a Brit Haditengerészet építette 200 évvel ezelőtt, amikor a Vis szigetet lecsatolták Horvátországról. A britek innen tartották ellenőrzésük alatt a tengeri forgalmat. A Osztrák-Magyar Monarchia idején az osztrák haditengerészet tovább fejlesztette az erődítményt, majd igazi hadi-monstrum állapotát a Délszláv háború idején nyerte el, amikor Titó innen irányította a horvát hadsereget.

 

Az Erődítmény 200. születésnapja alkalmából – szeptember 6-án – hivatalosan is áttért a turizmus oldalára. A nyitó ünnepségen részt vett a horvát hadi vezérkar, továbbá David Slinn brit nagykövet és John McAnaly a Brit Haditengerészet vezetője.

Az Erőd átalakítása tökéletes lett, alkalmazkodik a modern kori igényekhez. Van tengeri kilátásos éttermi és kiülős rész, van külön helység a helyi kiállításoknak is, illetve éjszakai bulikat is szerveznek az Erődben.

Egy erőd maradványa ágyúval a Vis szigeten.

A Vis sziget sokáig zárt katonai övezet volt. Ha most ellátogatunk Horvátország e messzi úticéljára, még most is számos bunkert nézhetünk meg. Vis egy igazi élő múzeumsziget.

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatlatnivalok.blog.hu/api/trackback/id/tr5914593402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása