Amiben biztos nem csalódunk - Vodice
2018. december 25. írta: epitoanyag

Amiben biztos nem csalódunk - Vodice

Utazzon el képzeletünk Horvátország kellős közepére egy kis tengerparti napfényes, virágos városkába. Vodicén adott minden egy csodálatos nyaraláshoz. Lássuk, mit nézzünk meg, hova menjünk el.

Képtalálat a következőre: „Vodice”

Vodice Budapesttől 680 kilométerre fekszik. Megközelítése könnyű, végig autópályán tudunk levezetni, csak az utolsó néhány kilométert kell helyi úton megtenni.

Vodice a horvát voda, vagyis víz szóból kapta a nevét. Ezzel a Vodice környékén található bőséges édesvíz készletre és jól megművelhető termőföldekre szerettek volna utalni. A középkorban a török elleni védekezésképpen a házakat szorosan egymás mellé építették, várfalat húztak Vodice köré és őrtornyokat építettek. A szűk sikátorok labirintusa a mai napig megmaradt. A kis szűk utcácskákon sétálgatva még mindig felfedezhető az egyik őrtorony (a másik kettőt és a várfalakat már elbontották). Vodice történelméről részletesebben a Vodiceoldalunkon lehet olvasni.

Vodice élénk nappali és éjszakai élettel bír, így elsősorban azoknak ajánljuk, akik bulizni, szórakozni szeretnének nyaralásuk alatt. Nem ritka az, hogy esténként az utcákon is táncolnak a fiatalok, illetve az sem, hogy még nappal is megy a buli.
 

Programok

Az elmúlt néhány évben már többször a Kornati túra nyomába eredtünk. Jártunk ezzel a kérdéssel Zadarban, Biogradban, de innen Vodicéből indulnak azok a hajók, amelyek valóban a Kornati Nemzeti Parkba viszik el az utasokat. Érdemes egy ilyen hajós túrára befizetni.

 

Másik kiváló és egyben kötelező program a Krka Nemzeti Park megtekintése. A Krka is Horvátország egyik legnépszerűbb természetvédelmi területei közé tartozik, nagyon sok honfitársunk keresi fel évente. Tartsunk mi is velük és nézzük meg a vízeséseket, hajózzunk fel a Bencés kolostorig és ha kedvünk van, mártózzunk meg a nagy vízesés előtti tóban. Ehhez a programhoz fürdőruhát természetesen vigyünk magunkkal.

Következő napra beiktathatunk egy városnézős napot. Menjünk el a régió fővárosába Sibenikbe. Az óváros felfedezése után, pedig elautózhatunk Trogirba vagy Primostenbe. Mindkét város egy kis szigetre épült, így az egyedi megjelenés garantált.

primosten kis városa
Primostenbe is érdemes ellátogatni

Végül, de nem utolsó sorban javasoljuk a tavaly tavasszal bemutatott Szent Milkós vízierődöt. Ez is egy szép tartalmas, majdnem egész napos kirándulás lesz. Ide pakoljunk fel elég vizet, szendvicset és szandálban menjünk, mert tengeri gátakon kell majd átgyalagolnunk.

Szállások

Vodice, mivel ilyen kiemelt turisztikai központ így számos szállásajánlattal várja a vendégeket. A tengerparti sétányon szállodák és igényes villák hada, míg egy-két utcával beljebb igényes és egyszerűbb apartmanházak várják a nyaralókat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatlatnivalok.blog.hu/api/trackback/id/tr4614593030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása