Fókuszban: Mali Losinj
2019. január 23. írta: epitoanyag

Fókuszban: Mali Losinj

Ha nem akarunk nagyon messzire utazni ahhoz, hogy egy gyönyörű helyen találjuk magunkat, akkor Mali Losinj ideális választás. Mali Losinj nemcsak, hogy csodálatos hely, de számos érdekes látnivalót kínál. Lássuk csak, miért érdemes Losinj sziget legnagyobb települését felkeresni.
Kapcsolódó kép

Eredetileg Veli Losinj (Nagy Losinj) volt Losinj sziget elsőszámú települése, de a sziget irányítása fokozatosan átkerült Mali Losinjba (Kis Losinj). Mára Mali Losinj szépen kinőtte magát, egy gyönyörű, élénk színekben pompázó, de mégsem túl zajos városkává.  

Mali Losinj delfin-vízköpős sétánya
A színes Mali Losinj

Mali Losinj a több kilométer hosszú Augusta-öböl legvégén terül el. Erről saját magunk is meggyőződhetünk, ha végigsétálunk a Mali Losinjt a Cikat stranddal összekötő kis utacskán (nagyon kellemes kis séta).
 

A Cikat strand

Cikat, a városias Mali Losinj strandja. Itt egy hatalmas kemping található. A Cikat kemping a Cikat-öbölről kapta a nevét. Az hogy valójában melyik is a Cikat-öböl, azt már csak a helyiek tudják megmondani.. Aki ellátogat erre a helyre annyit talapasztal, hogy egy akkora kempingbe érkezett ami, még nagyobb mint a szomszédos Mali Losinj. Ha meg kimegy a tengerpartra, akkor, pedig szebbnél-szebb öblöket fedezhet fel.

Cikat (kemping) egy gyönyörű homokos öböllel is rendelkezik. Ez az öböl a Bellevue Hotel előtt található, ott, ahol a búvárközpont is van (állítólag ez a Cikat-öböl).  

Az "Isztriai strandok" című cikksorozatunkban bemutattuk, hogy az Isztriai-félszigeten hol és milyen felszereltségű strandot találunk. A Cikat strand szolgáltatásai - mivel egy nagy autóskemping és szállodasor veszi körül - minden igényt kielégítenek, nyugodt szívvel ajánljuk.  

sziklás cikat strand
A sziklás partok kedvelői is megtalálják itt számításukat

 

Veli Losinj

Mali Losinjtól csak néhány kilométerre található Veli Losinj. Aki kocsival szeretné megközelíteni a városkát, az hajtson végig a településen és a főút végén található parkolóban próbáljon meg megállni. Veli Losinj gyakorlatilag annyira kicsi és keskeny, hogy máshol nem nagyon lehet parkolni..

Veli Losinj egy nagyon kis szűk öbölben fekszik. A házak gyönyörűen felújítottak és színárban pompáznak. Itt található a Blue World Tengeri Kutatóközpont. Ha betérünk ide, akkor megismerkedhetünk a tengeri állatok életével és akár egy delfint is örökbe fogadhatunk. :)  

A virágos, szűk utcás Veli Losinj
Átlagos utca Veli Losinjban. Az ilyen utcákon
autókkal járnak a helybéliek.

Ha elfáradtunk, vagy csak egy kicsit magunkba szeretnénk szívni a mesés Veli Losinji hangulatot, akkor erre Beny kávézója kiváló hely. Innen az egész Főtér és a kikötő is jól belátható, nem is beszélve arról, hogy minden pontosan a szemünk előtt történik.
 

Hajós kirándulások

Mali Losinjról nagyon sok hajós kirándulást szerveznek. Ha kedvünk van elmehetünk a híres Delfint túrára (azért híres, mert volt, aki látott már delfint az egyik ilyen hajóstúrán), megnézhetjük az Ilovnik szigetet, a Susak szigetet vagy akár fishpiknik-elhetünk is egyet.

Összességében Mali Losinj kiváló uticél mind a kisgyerekes családoknak, azoknak akik egy gyönyörű helyen szeretnének pihenni, sétálgatni, túrázni, és azoknak is akik hajózni, strandolni, búvárkodni szeretnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatlatnivalok.blog.hu/api/trackback/id/tr5814593014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása